Огромен отлив на туристи в Трънско, заради затворения мост на Ждрелото

„Твърдя го, защото имам собствен мониторинг“ – казва нашият читател Мартин Томов по повод опитите на Община Трън да направи ремонт на екопътеката.

„Няма начин да няма начин. Трябва да се намери някой да го построи. Ето общината дава средства какво по-хубаво от това. Тази година има огромен отлив от туристи по екопътеката и причина за това е затвореният мост.“, съобщава Томов, който е собственик на рибарника при река Ерма. „Твърдя го защото имам собствен мониторинг.“ – убеден е местният предприемач. „Много от хората, които идваха през последните години, ми се обаждат и питат защо моста не функционира и затова ли е затворена екопътеката. Нефункциониращият мост създава грешно впечатление в хората, които са дошли до Трън, за да се разходят по пътеката. Другият проблем е отнесеният мост от януарското наводнение при помпената станция до Банкя. Имаше група младежи, които бяха тръгнали към Ябланишкото ждрело. Върнаха се ядосани и казаха, че няма да стъпят повече в Трън. Нямало мостове и информация. Хората бяха от Стара Загора.“

Споделеното мнение на Мартин Томов е в публичен коментар под статията: Сериозна намеса е нужна при 2 моста по Трънската екопътека и ако се намери изпълнител, ще сменят 80 % от парапетите.

Виж също...

Loading...