Певица, чиято свекърва е кмет на Гигинци, ще пее на Църногорския събор “В сърцето на Граово”

Народната певица от Перник Ива Давидова ще радва посетители на Църногорския събор “В сърцето на Граово” със свои песни, предаде репортер на Zapadno.com.

Тази година основен организатор на събора е Църногорският манастир “Свети Свети Безсребреници Козма и Дамян”, който се намира над брезнишкото село Гигинци. През 2020 година певицата Ива Давидова се омъжи в манастира. Нейната свекърва пък е кметски наместник на село Гигинци и по тази линия е приела поканата за участие в музикалната програма на Църногорския събор. “Архимандрит Никанор направи огромен жест, за да се случи сватбата ни в Църногорския манастир. Това беше личен жест към семейството. Сега е мой ред да върна жеста към архимандрит Никанор и свекървата ми, защото тя е гигинчанка и кмет на село Гигинци.”, сподели певицата за читателите на Zapadno.com.

За публиката народната певица Ива Давидова ще изпълни граовски песни, както и най-големия и хит в последно време – “В Перник вода нема”. Тази песен е и най-поръчваната на певицата. Нейното мнение за събора е, че той доби популярност из цяла България, което си личи чрез посетители от различни краища на страната. Предстоящото участие Ива Давидова очаква със сладка тръпка.

Църногорският събор “В сърцето на Граово” се организира от манастира “Свети Свети Безсребреници Козма и Дамян” и ще се проведе на 3 и 4 юли. Генерални спонсори на събора са „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД, ОЗК – Общинска застрахователна компания-Перник и “Обединени български животновъди”. Входът за Църногорския събор ще бъде свободен. Прочетете още по темата в публикацията: Църногорският събор ще се води от Ива и Ева Валентинови, които обещават автентичност от Граово и Шопско – ПРОГРАМА.

Снимка: Ива Давидова – личен архив

Виж също...

Loading...