Посетители на Църногорския събор ще могат да опитат продукти, които идват директно от фермата

Фермерски продукти ще бъдат представени на третото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово”, който ще се проведе на поляните край манастира над брезнишкото село Гигинци, предаде репортер на Zapadno.com.

Фермерските продукти ще бъдат изложени на отделни шатри, които ще се намират по пътя преди манастира. Фирма “Орая” от пернишкото село Мещица ще се представи с висококачествени свежи сирена, гюбек и кисело мляко. Фирма “Иван Ечев” от град Левски Плевенско, който отглежда биволи, ще се представи с мариновано биволско сирене, кисело мляко, цедено биволско мляко, извара и други продукти. Еко ферма “Кехайови” от град Девин ще докарат млечни продукти от овце и крави от сърцето на Родопите. Георги Чимев от Благоевград, който отглежда животни от породата черношарено говедо, ще се представи със свежо сирене, кашкавал, айрян и други млечни продукти. Стефан Ташков от Благоевград пък ще покаже различни видове чай от билки от Пирин и собствен мед. Бай Иван от град Дупница, който купува натурално краве мляко и произвежда собствен сладолед, също ще бъде част от шатрите. Всички тези производители са членове на “Обединени български животновъди”, поясни за Zapadno.com заместник-председателят на организацията и председател на сдружение “Земеделски стопани” за област Кюстендил Юлия Коюнджийска.

Основен организатор на тазгодишното издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово” е манастира “Свети Свети Безсребреници Козма и Дамян”. Генерални спонсори на събора са „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД, ОЗК – Общинска застрахователна компания-Перник и “Обединени български животновъди”. Входът за Църногорския събор ще бъде свободен. Прочетете още по темата в публикацията: Църногорският събор ще се води от Ива и Ева Валентинови, които обещават автентичност от Граово и Шопско – ПРОГРАМА.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...