Почетният гражданин на Трън Лиляна Галевска ще зарадва посетителите на Църногорския събор с изпълнения с квартет “Славей”

Народната певица и почетен гражданин на град Трън Лиляна Галевска ще пее на третото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово”, предаде репортер на Zapadno.com.

Певицата, която има родословни корени от Трънско, ще се изяви във фолклорната програма на Църногорския събор заедно с квартет “Славей”. Тяхното участие ще бъде част от концерта “Гласовете на Граово”, който е насрочен за 3 юли (събота) от 17:00 часа. Участие в концерта ще вземат и Румяна Алексово, Сорина Богомилова, Антонио Симеонов, Валерия Момчилова, оркестър „Средец“ и други формации. Прочетете още по темата в публикацията: Църногорският събор ще се води от Ива и Ева Валентинови, които обещават автентичност от Граово и Шопско – ПРОГРАМА.

Лиляна Галевска е почетен гражданин на Трън от 2018 година, когато на празника на града бе удостоена със званието. Тя е дъщеря на певицата Ика Стоянова от трънското село Врабча. Лиляна Галевска е на сцената от 50 години и е известна с изпълнението си на трънски песни. В квартет “Славей” пее от началото на 90-те години на миналия век.

Църногорският събор “В сърцето на Граово” се организира от манастира “Свети Свети Безсребреници Козма и Дамян”. Генерални спонсори на събора са „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД, ОЗК – Общинска застрахователна компания-Перник и “Обединени български животновъди”. Входът за Църногорския събор ще бъде свободен.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...