Преди Църногорския събор: Сцената е монтирана, а първите търговци заеха позиции – СНИМКИ

Трескава подготовка тече преди началото на третото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово”, предаде репортер на Zapadno.com.

Поляните край манастира “Свети Свети Безсребреници Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци, където ще се проведе Църногорският събор, вече са осеяни със сцената, шатри, търговци и други елементи.

Тази вечер представители на организацията “Обединени български животновъди” също бяха на място с предпоследни приготовления за изложението на животни през двата съборни дни. Между поляните и автомобилния път за манастира е поставен голям контейнер за изхвърляне на отпадъци. Чували за смет ще бъдат разположени и покрай търговците на поляните. В кухнята към манастира също кипеше подготовка за утрешното откриване на Църногорския събор.

Основен организатор на тазгодишното издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово” е манастирът “Свети Свети Безсребреници Козма и Дамян”. Генерални спонсори на събора са „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД, ОЗК – Общинска застрахователна компания-Перник и “Обединени български животновъди”. Входът за Църногорския събор ще бъде свободен. Прочетете още по темата в публикацията:Църногорският събор ще се води от Ива и Ева Валентинови, които обещават автентичност от Граово и Шопско – ПРОГРАМА.

Разгледайте ексклузивни снимки от мястото, на което на 3 и 4 юли ще се проведе съборът:

Виж също...

Loading...