Безплатен транспорт за Църногорския събор вози посетители от площада на село Гигинци

Безплатен транспорт е осигурен за Църногорския събор “В сърцето на Граово”, който се открива днес на поляните край манастира “Свети Свети Безсребреници Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци, предаде репортер на Zapadno.com.

Бяло бусче с максимален капацитет от 30 места превозва посетители за Църногорския събор от площада в село Гигинци до района около манастира. Безплатният транспорт се движи на определен интервал. Желаещи могат да се връщат и обратно към селото с бусчето.

Тези, които желаят да посетят Църногорския събор с личен автомобил могат да използват обособен безплатен паркинг на ливада. По пътя на около километър преди манастира полицейски патрул пропуска напред само участници и официални гости за Църногорския събор. Посетителите с автомобили се отбиват по черен път вляво, който води към ливада за паркиране.

На място около манастира и поляните са подсигурени линейка, противопожарен автомобил и солидно количество полицаи.

Основен организатор на тазгодишното издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово” е манастирът “Свети Свети Безсребреници Козма и Дамян”. Генерални спонсори на събора са „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД, ОЗК – Общинска застрахователна компания-Перник и “Обединени български животновъди”. Входът за Църногорския събор ще бъде свободен. Прочетете още по темата в публикацията: Църногорският събор ще се води от Ива и Ева Валентинови, които обещават автентичност от Граово и Шопско – ПРОГРАМА.

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности за Църногорския събор.

Виж също...

Loading...