Брезнишкият младежки танцов състав “Калина” се изяви на Църногорския събор – СНИМКИ

Самодейци към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” участва във фолклорната програма на Църногорския събор “В сърцето на Граово”, предаде репортер на Zapadno.com.

Тяхното участие започна в следобедните часове с песен и продължи с граовски хумор. Младежки танцов състав “Калина” към читалището на Брезник изпълни няколко хора от книгата на почетния брезничанин и хореограф Лозан Иванчев.

Своя прощъпулник на голяма сцена направи младата Теодора Веселинова с изпълнение на народна песен. Това е второ участие пред публика на Теодора. Наскоро тя се изяви на сцената на Фестивала за детско творчество “Видовденчета” на Бърдото над Брезник.

Талантливата Милена Цветанова също зарадва посетителите на Църногорския събор с песен на именитата певица от Трън Гюрга Пинджурова.

Участието на самодейците от Брезник завърши с ръченица.

Основен организиратор на тазгодишното издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово” е манастирът “Свети Свети Безсребреници Козма и Дамян”. Генерални спонсори на събора са „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД, ОЗК – Общинска застрахователна компания-Перник и “Обединени български животновъди”. Входът за Църногорския събор ще бъде свободен. Прочетете още по темата в публикацията: Църногорският събор ще се води от Ива и Ева Валентинови, които обещават автентичност от Граово и Шопско – ПРОГРАМА.

Разгледайте снимки от представянето на самодейци от брезнишкото читалище:

Виж също...

Loading...