Гостят посетители на Църногорския събор с над 1 тон курбан, а за официални гости се въртят агнета на чевермета

На няколко места ще бъде раздаден курбан за посетители на Църногорския събор “В сърцето на Граово”, предаде репортер на Zapadno.com.

Курбанът се приготвя в 13 казана от вчера под зоркото око на главния готвач Даниела. Чорбата е от агнешко месо, но са добавени боб, моркови, кромид лук, чушки, домати, джоджен, масло, олио, босилек и червен пипер. За приготвянето помагат още 4 човека, които са около казаните край двора на Църногорския манастир. Общото количество чорба е 1 300 килограма.

Курбанът вече е готов и очаква да бъде осветен, след което раздаден на официални гости и посетители на Църногорския събор. Казаните ще бъдат разположени на няколко места в манастира, като основното ще е пред входа.

В близост до поляните, където се произвежда третото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово”, се въртят две печени агнета на родопски чевермета. Агнетата се приготвят от тази сутрин, когато в 4:30 часа е запален огънят. Група родопчани въртят чеверметата, които са предвидени за обяда на официалните гости на Църногорския събор.

Основен организатор на тазгодишното издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово” е манастирът “Свети Свети Безсребреници Козма и Дамян”. Генерални спонсори на събора са „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД, ОЗК – Общинска застрахователна компания-Перник. Входът за Църногорския събор ще бъде свободен и “Обединени български животновъди”. Прочетете още по темата в публикацията: Църногорският събор ще се води от Ива и Ева Валентинови, които обещават автентичност от Граово и Шопско – ПРОГРАМА.

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности за Църногорския събор.

Виж също...

Loading...