На Църногорския събор възрастен човек предлага сладолед от фермерско мляко и вкус от детството

Иван Владимиров от Дупница предлага на Църногорския събор “В сърцето на Граово” истински сладолед, предаде репортер на Zapadno.com.

Със сладоледа на бай Иван, както го наричат познати и клиенти, няма как да се конкурират с големите фирми на пазара или тези, произведени на машина. Причината е, че в неговия сладолед няма добавени овкусители, ароматизанти и други изкуствени съставки. Сладоледът му се произвежда от краве мляко, което купува от мандра. Производственият му цех се намира в софийското село Мировяне. Предлага около 10 вида от леденото изкушение.

Бай Иван се занимава с производство на сладолед от 1992 година. В началото негов приятел го подтикнал да се захванат с това начинание. “Сладоледът не се яде, а се ближе. Най-важното е какъв материал влагаш в сладоледа. Сега на тия съвременни машини сладоледът е качествен. Моите машини са италиански.”, каза Иван Владимиров за Zapadno.com.

Дупничанинът има и друг бизнес – собствена лавка за закуски за ученици, но е категоричен, че производството на сладолед го крепи здрав. Той е член на организацията” Обединени български животновъди”, които са съорганизатор на Църногорския събор. Сладоледът на бай Иван може да бъде открит покрай шатрите към входа на Църногорския манастир.

Основен организиратор на тазгодишното издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово” е манастирът “Свети Свети Безсребреници Козма и Дамян”. Генерални спонсори на събора са „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД и ОЗК – Общинска застрахователна компания-Перник. Входът за Църногорския събор ще бъде свободен. Прочетете още по темата в публикацията: Църногорският събор ще се води от Ива и Ева Валентинови, които обещават автентичност от Граово и Шопско – ПРОГРАМА.

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности за Църногорския събор.

Виж също...

Loading...