Музеят в Брезник чества европейска инициатива с подаръци за дарители, сътрудници и приятели – СНИМКИ

Европейската нощ на музеите бе отбелязана с тържествен концерт в Общински исторически музей-Брезник. Инициативата се проведе на 3 юли и по този повод музейната институция връчи подаръци на дарители, сътрудници и приятели, предаде репортер на Zapadno.com.

Европейската нощ на музеите бе предшествана от занимания за деца и ученици, които се проведоха в съботното утро пред изложбена сграда “Класно училище” в Брезник. Вечерта в залата на изложбена сграда “Военен клуб” стартира концертът “Музеят и приятели”. Присъстващите гости бяха поздравени с изпълнения на самодейци от брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” и детски танцов състав “Граовчета” към сдружение “БрезиЯна” с ръководител Яна Кираджиева.

Песни, граовски хумор и танци се редуваха с връчване на грамоти и подаръци за десетки дарители, сътрудници, приятели и доброволци за периода 2020 – 2021 година. Сред наградените дарители и сътрудници на музея бяха: Вера Георгиева, Мария Добревска, Божидар Пантев, Славка Милева, Вера Крумова, Георги Радославов, Аниела Асенова, Йорданка Василева, Емилия Максимова, Милена Сергиева, отец Михаил Станкович, Илияна Методиева и други.

В навечерието на Европейската нощ на музеите институцията е получила още дарения. Сред предметите са експонати от личния архив на хореографът Лозан Иванчев. Те, както и останалите дарени наскоро, ще трябва да се описват и инвентират за фонда на музея.

Пернишкият телевизионен канал “Струма” и информационният сайт Zapadno.com също бяха удостоени с награди. Освен медии отличени бяха и институции в Брезнишко – училищата в село Ноевци и град Брезник, детска градина “Брезица”, народно читалище “Искра-1932” в село Слаковци и брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”

Разгледайте снимки от отбелязването на европейската инициатива в музея на Брезник:

Виж също...

Loading...