Басейнът в село Банкя е с нов наемател, но не се знае кога ще отвори

Минералният басейн в трънското село Банкя отново ще заработи. Поне такава е нагласата на предприемача, който е спечелил търга, обявен от Община Трън през пролетта тази година, предаде репортер на Zapadno.com.

В началото на месец юли на басейна кипи усилена работа по ремонта му. До момента са боядисани басейнът и сепаретата около него. Ремонтирани са и покривите над сепаретата. Но предстоят още дейности, потвърди пред репортер на Zapadno.com новият наемател Николай Митов. “Идеята е да изградим изцяло нова настилка около самия басейн – дървена настилка, тип декинг. Да направим обособена шезлонг зона с пуфове. Сепаренцата ще ги направим с масички, столчета, както си бяха, но малко обновени. Направили сме нов покрив на самите сепарета, защото предишното състояние беше меко казано незадоволително. На този етап ще се наблегне на басейна и на това хората да имат комфорт около басейна – с шезлонгите, с пуфовете, масичките и столовете.”, каза Николай Митов.

Барът на басейна също ще бъде обновен. Предвижда се в менюто да се предлагат скара, пържени картофи, цаца и всякакви видове безалкохолни и алкохолни напитки. Ремонтът на басейна е стартирал преди един месец и половина. Новите наематели не могат да се ангажират с дата за отваряне на басейна, но са категорични че ще оповестят, когато мястото е готово за посетители.

Собствеността на басейна е на Община Трън, докато ремонтът е изцяло за сметка на наемателя. Приходите от търговска и друга дейност остават за него. Той ще плаща годишен наем на Общината. Тези условия са част от обявата за търг, която Община Трън е пуснала на своя сайт през месец март 2021 година.

Опит за търг имаше и през миналата година. Тогава процесът беше спрян чрез обжалване от страна на бившия концесионер на минералната вода в селото – Диана Кишкилова. Нейните мотивите бяха, че басейнът е построен незаконно преди повече от 90 години и не са спазени екологични изисквания. Няколко месеца по-късно съдът в Перник е преценил, че жалбата на Кишкилова ще остане без разглеждане, тъй като е била подадена след срока за обжалване.

Виж също...

Loading...