Табели към Църногорския манастир указват за обекти, които може да видите в Брезнишко

Над 10 обекти и забележителности на територията на община Брезник са описани на туристически табла по пътя към “Свети Свети Безсребреници и Чудотворци Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци, предаде репортер на Zapadno.com.

Табелите са 4 и указват на жители и гости на Брезнишко накъде се намират обекти като лесопарк “Бърдото”, мегалитния храм-кладенец край село Гърло, пясъчните пирамиди до село Банище, Къщата на маските в село Кошарево и няколко манастира. На картата на община Брезник са опоменати и други обекти със заведения за хранене – язовирите “Слаковци” и “Бегуновци”, аквапарка в село Конска и хижата и хотела на Бърдото.

Табелите са монтирани на четирите беседки покрай пътя за манастира. Беседките от Гигинци до манастира бяха изградени миналата година с дарение от “Асарел-Инвестмънт” чрез Договора за сътрудничество с Община Брезник. Идеята на табелите е чрез най-популярния туристически маршрут в Брезнишко да бъдат популяризирани други забележителности и възможности за посещение на туристи. Прочетете още по темата в публикацията: Беседки от Гигинци до Църногорския манастир приканват за пешеходен туризъм – СНИМКИ.

Виж също...

Loading...