Брезничани, които ще гласуват с машина на изборите, могат да се научат в брезнишкото читалище

Избирателите от община Брезник, на които им предстои гласуване с машина на предсрочните парламентарни избори на 11 юли, ще могат да се научат днес, 7 юли, съобщават от брезнишката общинска администрация.

Днес във фоайето на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник ще бъде монтирано устройство за машинно гласуване, на което желаещите ще имат възможност да извършат пробно гласуване. Устройството ще е на разположение на избиратели от 12 часа. В средата на месец юни Zapadno.com предостави на читателите си линк към сайт, чрез който също могат да се научат как се гласува машинно. Прочетете още по темата в публикацията: Как се гласува с машини: Опитайте лично чрез сайт, който позволява да се подготвим за предстоящите избори.

На предишните парламентарни избори на 4 април в община Брезник над 400 избиратели избраха да гласуват машинно. За изборите на 11 юли машинен вот ще се провежда в секциите в град Брезник, брезнишкото село Ноевци и град Трън. Прочетете още по темата в публикацията: РИК-Перник: Селата ще гласуват с бюлетини, единствено в Ноевци, Брезник и Трън ще има машинен вот.

Кадър: Централна избирателна комисия

Виж също...

Loading...