30 нарушения в общините Брезник и Трън установиха горски инспектори, половината са за нерегламентиран добив на дървесина

От началото на годината горските инспектори към Регионална дирекция по горите-Кюстендил са извършили близо 700 проверки на територията на общините Трън и Брезник, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на звеното към Изпълнителна агенция по горите.

Близо 700 проверки от началото на годината са извършили горските инспектори от Регионална дирекция по горите-Кюстендил на територията на общините Брезник и Трън. Проверени са обекта за складиране, преработка и търговия с дървесина, обекти за добив на дървесина, превозни средства, както и физически и юридически лица.

На територията на двете общини са установени 30 административни нарушения за което са съставени съответно актови преписки. Повече от половината констатирани нарушения са свързани с добив на дървесина без наличие на контролна горска марка. Горските инспектори на територията на Брезник и Трън са констатирали и други нарушения, като недействащи системи за видео наблюдение в складове за преработка на дървесина, автомобили без монтирано GPS устройство, транспортиране на дървесина без контролна горска марка, поясниха от пресцентъра на Регионална дирекция по горите-Кюстендил.

Снимка: Изпълнителна агенция по горите – архив

Виж също...

Loading...