Местен бизнес: Трънчанин кръсти магазина си “Намери си сам!” и предлага евтивни дрехи от Швейцария

Трънчанинът Венци Станоев е сред предприемчивите хора в град Трън, които имат собствен бизнес. Той е съдържател на магазин за дрехи втора употреба, но предлага и нови такива. В следващите редове на периодичната рубрика на Zapadno.com “Местен бизнес” ще стане дума за магазина и името му.

Магазинът на Венци Станоев работи от няколко месеца в сградата на трънската автогара. Но по-интересно е името, изписано на табела. Трънчанинът кръстил магазина си с името “Намери си сам!”. Не е взаимствал името, а го измислил. “Тази идея ми дойде една вечер. Седях си вкъщи и исках да отворя магазин за дрехи втора употреба. Идеята е, че когато търсиш тук, сам си го търсиш.”, сподели Венци Станоев. Първоначално търговецът ежедневно изкарвал и прибирал табелата, тъй като поради силните ветрове падала, но впоследствие я закачил на видно място.

Трънчанинът зарежда стоката си от Швейцария, а предлаганите размери са от такива за бебе до дрехи и обувки за възрастни хора. За няколко месеца работа магазинът вече има редовни и доволни клиенти. Това е вторият магазин за дрехи втора употреба и дори работи в неделния ден. “Клиентите са доволни. Ако не са доволни няма да се връщат и да купуват. Дори от София идват много софиянци и си пазаруват. Най-скъпата стока, тъй като имаме и нова, е оригинална маратонка на 15 лева.”, каза още търговецът.

Виж също...

Loading...