Училището в село Ноевци с нова екологична идея за учениците – ще изнася уроци на открито в двора – СНИМКИ

Всяко лято учениците излизат в лятна ваканция. След няколкомесечната почивка от уроци и изпити те отново се завръщат в класните стаи и обикновено училищата ги посрещат с обновена визия или някоя новост. Така ще бъдат посрещнати и десетките ученици на основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци, предаде репортер на Zapadno.com.

В двора на училището са стартирали дейности по изграждането на открита зелена класна стая. Новата придобивка се изгражда по проект, който е одобрен чрез Договора за сътрудничество, подписан между Община Брезник и “Асарел-Инвестмънт” ЕАД, поясниха от учебното заведение. “Надяваме се ентусиазма и усилията, които влагаме в реализирането на нашата идея на финала да се увенчаят с успех! Благодарности за Димитър Василев, който и този път не ни изостави в поредното ни начинание.”, добавиха от училището в Ноевци.

През месец март от компанията-инвеститор в Брезник оповестиха за проекта на училището в Ноевци, както и за други в част от малките населени места на общината.

С изпълнението на този амбициозен проект ноевското училище се превръща все повече в приятно за обучение място. Точно преди 2 години с друг проект, подкрепен чрез Договора за сътрудничество между Община Брезник и “Асарел Инвестмънт” ЕАД, учебното заведение се сдоби с екологична класна стая, която бе и първата в Брезнишко. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Първата екологична класна стая в Брезнишко учи децата на опазване на околната среда – ВИДЕО + СНИМКИ.

Разгледайте снимки от началото на дейностите по изграждането на откритата класна стая:

Снимки: основно училище “Христо Смирненски”

Виж също...

Loading...