Възрастни брезничани се стресираха при вота с машина в една от секциите, но впоследствие се справиха с гласуването

Стрес срещнаха по-възрастни избиратели в една от градските секции в Брезник. Причина за поява на стреса е машинното гласуване, споделиха за медиите членове на секционна избирателна комисия.

За първи път на избори в 5 секции на територията на община Брезник вотът се провежда изцяло с машини вместо с хартиени бюлетини. През изминалата седмица избиратели от общината имаха възможност да се опитат как се гласува чрез машина с помощта на симулативен вот. Въпреки тази възможност и широката информационна кампания за машинното гласуване по-възрастни избиратели, гласували в секцията в брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”, се стресираха. С малко указания, те се справят без проблем. Няма струпване на хора пред секциите. Право на глас в секцията в читалището имат 861 избиратели.

Две са подвижните секции в Брезнишко, в които са заявили, че ще гласуват общо 36 избиратели. До обяд в една от двете секции всичките заявили гласоподаватели бяха направили своя вот. По същото време в другата подвижна секция бяха гласували близо 50 % от заявилите избиратели.

Кадър: Централна избирателна комисия

Виж също...

Loading...