Изборите в област Перник стартираха без нарушения, мобилни полицейски екипи са в готовност за сигнали за нередности

Изборният ден в Пернишка област започна в спокойна обстановка, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

В нормална обстановка започна изборния дена на територията на област Перник. Всички секционни избирателни комисии се охраняват от служители на МВР. Охраната ще продължи до обявяване края на изборния ден, транспортирането и предаването на изборните книжа и материали от всички секционни избирателни комисии в Районната избирателна комисия.

Изборен щаб в Областната дирекция ще контролира и координира възложените от закона действия на полицейските сили в изборния ден.

Мобилни екипи, включващи разследващи полицаи, оперативни работници от криминална и икономическа полиция, и представители на охранителна полиция, имат готовност незабавно да реагират на сигнали за престъпления против политическите права на гражданите и да извършват прецизни проверки по тях. Всички действия се координират и контролират от прокуратурата.

Сигнали, свързани с нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес могат да се подават на телефон 112, на откритата денонощна линия 02/90 112 98, електронна поща: izbori2021@mvr.bg, както и на място в областната дирекция и Районните управления.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...