Над 3 800 избиратели в Брезнишко могат да гласуват машинно, секцията в бившата селскостопанска гимназия е с най-много гласоподаватели

Общо 3 832-ма избиратели в община Брезник могат да гласуват машинно на провеждащите се предсрочни парламентарни избори, научи Zapadno.com.

За първи път на избори в секции с 300 и повече регистрирани избиратели вотът се провежда чрез машини. В секциите, в които са регистрирани под 300 избиратели, гласуването ще се провежда по стария начин – с хартиени бюлетини.

В община Брезник са доставени 7 машини за гласуване, които са разпределени в 4 градски секции и една селска. Гласуване с машини в град Брезник се провежда в секционните избиратели комисии в брезнишкото средно училище “Васил Левски”, бившата селскостопанска гимназия, изложбена сграда “Военен клуб” към музея (бившия Дом на народната армия) и народно читалище “Просвещение-1870”. Най-много регистрирани избиратели има в секцията в бившата селскостопанска гимназия – 865, а най-малко в тази в бившия Дом на народната армия – 830 гласоподаватели. В секционната избирателна комисия в читалището на село Ноевци са регистрирани 429 избиратели, за които вотът ще се проведе машинно.

5 259 души в Брезнишко са имащите право на глас на парламентарните избори днес.

Виж също...

Loading...