Нови трънски съдебни заседатели ще бъдат обучавани от председателя на Районен съд-Трън

Начално обучение на съдебните заседатели от Районен съд-Трън за мандат 2021 – 2025 година ще се проведе в края на тази работна седмица, научи Zapadno.com.

Обучението ще се проведе в изпълнение на член 30 от Наредба № 7 за съдебните заседатели във връзка с член 73, алинея 6 от Закона за съдебната власт. Целта на учебния план е да запознае съдебните заседатели с основните аспекти в устройството и работата на органите на съдебната власт, статута и етичните измерения в дейността на съдебния заседател, както и да предложи основни знания от наказателното право и процес, с които съдебните заседатели пълноценно да участват в провеждането и решаването на съдебните дела, поясниха от Националния институт по правосъдието.

В програмата за обучението са заложени теми като “Устройство на съдебната власт”, “Материално наказателно право”, “Етични измерения на дейността на съдебния заседател” и други. Преподавател ще бъде председателят на Районен съд-Трън съдия Петър Симеонов. Обучението е предвидено за 16 юли в съдебната палата в град Трън и ще продължи 4 часа.

Виж също...

Loading...