Координаторът на ИТН за Брезник: Има пропасти между 6-те партии, лидерите трябва да водят преговори помежду си

На последните парламентарни избори партията “Има такъв народ” (ИТН) затвърди позициите си на родната политическа сцена. Общинският координатор на ИТН за Брезник Лъчезар Лазов си обяснява резултата с това, че хората виждат в партията на Слави Трифонов алтернатива на досегашния модел на управление, предаде репортер на Zapadno.com.

Новата формация – партията на Слави Трифонов, получава стабилна подкрепа в община Брезник, което показват резултатите след извънредния вот на 11 юли. Данните от Централната избирателна комисия при 100 % обработени протоколи от секциите показват дори малко увеличение на симпатизантите на ИТН в селата от общината. Прочетете още по темата в публикацията: Еднакъв брой гласове за ГЕРБ и ИТН в град Брезник. БСП губи по-малко от ГЕРБ, Ноевци иска учителка да го управлява.

Общинският координатор на ИТН за Брезнишко Лъчезар Лазов също отбеляза, че добрият резултат на партията след изборите на 4 април и 11 юли се затвърждава в градските секции в Брезник. “Имаме увеличение и по селските секции, защото вече има политически проект, който устойчиво може да е алтернатива на досегашния модел. Всичките останали водещи партии имат спад при гласовете.”, поясни Лъчезар Лазов.

Все още няма как да се коментира промяна в управлението на област Перник, тъй като все още не е съставено правителство, отговори на въпрос на Zapadno.com общинският координатор на “Има такъв народ”.

В изявление на Слави Трифонов в деня след изборите, лидерът на партията обяви, че ИТН нямa дa прaви кoaлиция c нитo eднa пaртия, a щe пoeмe caмocтoятeлнa oтгoвoрнocт зa cъcтaвянe нa прaвитeлcтвo. Това изказване и предложеният от него състав на кабинет предизвикаха размяна на разгорещени реплики от различните партии, формации и симпатизанти. На въпрос дали предстои политическа криза или ще се състави правителство, Лъчезар Лазов каза, че ще има опити за съставяне на такова. “Мисля, че всички политически партии ще се опитат. Но има и много пропасти между шестте политически партии, които са представени в парламента. Има големи различия между тях. Това вече е въпрос на преговор между националните лидери на шестте партии. Вече всички ние ще видим докъде ще стигнат тези разговори – дали ще намерят общ език помежду си и съставят кабинет или различията ще ни доведат до нов избор.”, каза още общинският координатор на ИТН за Брезник.

Надеждата на Лъчезар Лазов е България да получи своето добро управление в лицето на партия “Има такъв народ”, която да даде икономически тласък и промяната в страната.

Снимка: Емо Ненков

Виж също...

Loading...