7 къщи в село в Брезнишко са без вода от около месец, а в останалата част налягането е слабо

Част от брезнишкото село Кривонос е без вода от близо един месец, сигнализира за Zapadno.com читатели.

Милена Сергиева, която има къща в селото, се свърза с редакцията ни, за да се оплаче от безводие. Засегнати са 7 къщи в село Кривонос, в които от около 25 дни няма вода. Стоян Стоянов, който е сред засегнатите от безводието, поясни че няколко пъти е търсил съдействие от ВиК, но до момента няма разрешение на проблема.

Стоян Стоянов се запасява с вода, която си пълни в туби от пенсионерския клуб в центъра на селото. Неговите съседи в останалите 6 къщи се снабдяват с живителната течност от други хора в Кривонос. “Не можем да си измием чиниите дори с канче!”, ожали се Стоянов.

В останалата част от селото налягането на водата е по-слабо от обичайното. На 12 юли екип на ВиК е пристигнал в селото и е установил, че има запушване по тръбите около резервоара за вода. Междувременно Zapadno.com очаква отговори на поставени пред ВиК-Перник въпроси по темата.

През 2020 година живеещите и пребиваващи в село Кривонос отново се изправиха пред безводието. Причината тогава се оказа запушване с водорасли по тръбите от каптажите за селото. Прочетете още по темата в публикациите: Хора в село в Брезнишко сами въвеждат воден режим докато два от каптажите му преливат – СНИМКИ и От водопровода за село Кривонос извадиха 50-сантиметрови водорасли, които предизвикали спукване на тръба.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...