Председателят на БСП-Брезник: Направихме добра кампания, машините и отпуските са причина за по-малкото гласове

Стегната и добра е била организацията на проведените на 11 юли извънредни парламентарни избори. Това е наблюдението на председателя на БСП-Брезник и представител на коалицията “БСП за България” Венета Петрова, която има дългогодишен опит в политиката и провеждането на избори, предаде репортер на Zapadno.com.

Резултатите след народния вот в община Брезник показаха, че в градските секции коалицията има по-малко гласове в сравнение с изборите от 4 април тази година. Прочетете още по темата в публикацията: Еднакъв брой гласове за ГЕРБ и ИТН в град Брезник. БСП губи по-малко от ГЕРБ, Ноевци иска учителка да го управлява.

Промяната в резултатите от 4 април и 11 юли Венета Петрова си обяснява с няколко фактора – нововъведеното гласуване с машини в големите секции, горещото време и отпускарския сезон. “Смятам, че на тези избори организацията беше много стегната. Гласуването ставаше бързо. В град Брезник с машините беше много бързо. Хубаво, че всичките четири секции бяха с машини, като в две от секциите имаше по две машини. Това улесняваше гласоподавателите. Бързо ставаше гласуването, бързо ставаше и броенето. След приключването на изборния ден се изважда разпечатка от машината, там където са две машини – от двете машини, сумира се, пише се протокол, но много опростен, не с всички данни какъвто беше преди. Реално в 21 часа аз имах резултати от всичките секции в Брезник и по селата, но първо от Брезник. Това никога не е било.”, коментира за читателите на Zapadno.com Венета Петрова. Освен това на последните избори не са констатирани недействителни гласове, като обичайно те са били около 200 на предишни вотове.

Коалицията “БСП за България” вкарва един депутат от област Перник в парламента. Това е Стоян Мирчев. Според председателя на БСП в Брезник коалицията е направила добра предизборна кампания в общината и региона. “Той беше и на предишните избори, на 4 април, водач на листата. Сега пак. Просто допълнихме предишната кампания. Преди повече обиколки правихме в селата. Сега продължихме по селата и ето има резултат. Отчитам го като добра изборна кампания с водача и с кандидата за народен представител, който беше от Брезник Василена Петрова. В Брезник също направихме голяма среща. Обърнахме внимание и на града с много хора, хубава среща се проведе. Но като че ли хората питаха тогава повече за машинното гласуване – как да гласуват. Бяха се притеснили.”, каза Венета Петрова.

БСП-Брезник са доволни и от резултата на кандидата за народен представител от Брезник Василена Петрова, за която са гласували 100 човека с преференциален вот, по думите на общинския председател.

При провеждането на предизборните срещи между жители и симпатизанти от община Брезник и новия депутат Стоян Мирчев, хората са заявили, че желаят дори след влизането му в парламента да се среща с тях. “Те искаха да имат по-чест контакт с депутата, който ще бъде избран. Това заявяваха категорично. В случая с господин Мирчев. Това беше като препоръка. Иначе въпросите, които поставяха бяха с водоснабдяването. Села, в които няма вода.”, поясни Венета Петрова. Други въпроси, които са били поставяни предизборно са били свързани със състоянието на пътната инфраструктура, липсата на болница в Брезник, законодателството и още теми.

Виж също...

Loading...