Интернетът на държавното горско стопанство в Трън ще е по-скъп в сравнение с териториалното поделение в Брезник

Обществени поръчки за доставка на интернет за нуждите на държавните горски стопанства в Брезник и Трън бяха обявени от двете териториални поделения. На първо място е класирана “Българска телекомуникационна компания” ЕАД, научи Zapadno.com.

Процедурите за избор на фирма, която да доставя интернет, бяха обявени в края на месец юни. След отваряне на офертите се оказва, че единствено “Българска телекомуникационна компания” ЕАД е заявила желание да доставя интернет на двете териториални поделения към Югозападното държавно предприятие.

Комисии са класирали на първо място офертите на единственият кандидат, като критерий за възлагане на поръчката е посочена най-ниска цена. Интересното е, че “Държавно горско стопанство-Трън” ще трябва да заплаща по 25 лева без включен ДДС или 30 лева с ДДС за интернет месечно. Срокът за изпълнение на договора е 12 месеца, тоест стопанството ще трябва да заплати 360 лева с ДДС за целия срок или точно толкова колкото са заложени в обществената поръчка. В същото време “Държавно горско стопанство-Брезник” ще заплаща по 22 лева и 50 стотинки без включен ДДС или 27 лева с ДДС месечно за интернет – с 3 лева по-евтино от териториалното поделение в Трън. Срокът за доставка на интернет за горското в Брезник също е 12 месеца, което означава, че за услугата поделението ще трябва да заплати 324 лева с ДДС.

Сроковете за доставка на интернет започват от датите на сключване на договори между териториалните поделения в Брезник и Трън с “Българска телекомуникационна компания” ЕАД.

Виж също...

Loading...