Община Брезник очаква нов сметосъбиращ камион от Нидерландия, който столична фирма ще достави

Фирма “Екоджен” ООД, която е със седалище в столичния квартал “Манастирски ливади”, ще трябва да достави нов специализиран автомобил за сметосъбиране и сметоизвозване за нуждите на Община Брезник. Това е договорено чрез процедура по обществена поръчка, която приключи, видя Zapadno.com.

Комисия към Община Брезник е разгледала постъпилите предложение и се оказало, че само един кандидат е желаещ да извърши доставката на машината. Фирмата “Екоджен” е класирана със 100 точки от Комисията, която е приключила работата на 15 юли 2021 година. Цената, за която фирмата ще достави камиона, е 199 860 лева без включен ДДС или със 140 лева по-малко от това, което Община Брезник обяви, че ще може да отпусне – 200 000 лева без ДДС или 240 000 лева с ДДС.

Фирмата се задължава да достави машината до 30 календарни дни. Гаранционният срок е 24 месеца, а самият камион е фабричен нов с марката “DAF” и е произведен в Нидерландия.

Това е вторият успешен опит на Община Брезник да подпомогне сметосъбирането и сметоизвозването на битови отпадъци. Първата процедура за такъв камион беше прекратена, тъй като явилата се на поканата единствена фирма, същата “Екоджен” ООД, не бе предоставила на общинската администрация ключ за декриптиране на офертата.

Виж също...

Loading...