Лятното кино на град Брезник стартира с прожекциите на филми под открито небе от 23 юли

От този петък (23 юли) ще стартират прожекциите на лятното кино на Бърдото край град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

През 2020 година прожекциите под откритото небе край града не се състояха, поради епидемичната обстановка в страната. Тази година с облекчаване на мерките лятното кино отново ще посреща зрители всеки петък. При неблагоприятни метеорологични условия прожекциите ще се отменят, уточниха от местното народно читалище “Просвещение-1870”.

За поредна година се е наложило служители към Община Брезник да възстановят пейките, сандък за позициониране на прожекционна техника и други елементи на лятното кино. Причината е, че след всеки сезон на възстановеното лятно кино, неизвестни чупят и палят огън там. Подравнени са и стъпалата към лятното кино. Тези дни предстои да бъде поставен екранът. Капацитетът на лятното кино е между 30 и 40 зрители, уточниха от общинската администрация на Брезник.

Първият филм за това лято ще бъде българският игрален филм от 1985 година “Търси се съпруг за мама”. В главните роли участват: Веселин Прахов, Цветана Манева, Богдан Глишев, Емил Марков и Павел Поппандов. Прожекцията за филма е със свободен вход. Началото на филмът ще е от 20:30 часа.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...