“Планинското момиче” от село Гигинци подготвя първи самостоятелен албум, който ще е озаглавен с псевдонима и

Народната певица Дияна Василева, чийто родословни корени са от брезнишкото село Гигинци, работи по издаването на първи самостоятелен албум. Това анонсира певицата специално за читателите на Zapadno.com.

Дияна Василева е завършила националното училище по фолклорни изкуства “Филип Кутев” в Котел. През 2016 година става част от “Мистерията на българските гласове”, където участва в записването на нов албум на състава. Чрез това участие австралийската певица и композитор на филмова музика Лиса Джерард чува за Дияна Василева и я нарича “планинското момиче” (mountain girl). Работила е с големи имената в музикалната индустрия като Армин ван Бюрен и други. “Планинското момиче” от Гигинци се прочу с гласа си и чрез филма “Борат” 2.

В началото на месец юли за първи път певицата се качи на сцената на Църногорския събор “В сърцето на Граово”, който се проведе над село Гигинци, откъдето са родословните и корени. Пред публиката тя изпълни авторската си песен “Бора”, посветена на филма “Борат” 2.

От село Гигинци са майката и бащата на Дияна Василева. “Аз съм израснала в село Гигинци. Във всяка свободна минута съм на село. Просто това е моето свободно място. Усещам го спокойно и много красиво, природата е прекрасна. Тук се чувствам най-добре.”, каза народната певица пред репортер на Zapadno.com.

Скоро ще представи собствен концерт в Бургас, след което ще бъде на турне в Швейцария заедно с формация “Багри”. “Общо взето раздвижват се нещата. Колкото и да повлия пандемията, в момента се завръщаме с нови сили.”, каза още Дияна Василева. Певицата работи заедно със съпруга си Борислав Гълъбов, който е композитор и гъдулар, по издаването на албум с автентични народни песни със съвременни звуци. “От младите хора почти не се пеят автентичните песни, които всъщност са основата и са най-важни. Трябва да ги възраждаме и се чувстваме длъжни да го направим. Трябва да го предложим на младите хора по такъв начин, че да го обикнат.”, сподели още певицата. Талантливата Дияна Василева работи и по създаването на първи самостоятелен албум, който предвижда да излезе наесен.

Виж също...

Loading...