Отново само един желаещ да работи в Трън, ако му дадат 90 хиляди лева за ремонт на хижа и 40 хиляди за селски водопровод

Пернишката фирма “Вива-92” ООД е единствената, която е подала оферти на Община Трън за две обществени поръчки. Те са за ремонт на покрива на хижа “Руй” и водопроводната мрежа в трънското село Лева река, видя Zapadno.com.

Близо 90 хиляди лева ще трябва да плати Общината, ако сключи договор с фирмата за ремонт на туристическия обект, който се намира под връх Руй. Строителният предприемач е изпратил ценово предложение, с което е заявил, че ще ремонтира покрива на сградата за 74 822 лева без ДДС. Тази стойност се различава само със 78 лева от максималната сума, която Общината е прогнозирала, че ще трябва да плати. Крайната цена с включен данък добавена стойност (ДДС) 89 786 лева. За тези пари фирмата ще трябва да развали съществуващата дървена покривна конструкция и други елементи, да натовари строителни отпадъци, да ги превози на разстояние 60 километра и да извърши редица други дейности по изграждане на нов покрив с площ 330 квадратни метра. Това включва зидарски, мазачески работи, изграждане на стоманобетонен пояс върху надзида, направа на покривна конструкция, покритие, поставяне на улуци и водосточни тръби. Според документацията, в рамките на 2 дни след приключване на работата, обектът трябва да бъде основно почистен и приведен в готов вид.

Единствено фирма “Вива-92” ООД е подала ценово предложение до общинската администрация в Трън и за ремонта на част от водопроводната мрежа на село Лева река. Там 1 000 метра от съществуващия водопровод за питейна вода ще бъде подменен с нови полиетиленови тръби, тъй като старите са значително остарели. За този ремонт Община Трън отпуска до 33 333 лева без включен ДДС или 39 999 лева с ДДС. Фирмата пък е оферирала, че може да извърши дейностите за 300 лева по-малко – 33 032 лева без ДДС или 39 639 лева с ДДС.

По двете обществени поръчки предстои да бъде разгледана документацията на кандидата, а след това и да бъдат подписани договори.

През последните няколко години фирма “Вива-92” участва и в други обществени поръчки, които Община Трън обявяваше. Сред тях е и ремонт на екопътеката в пограничната община, който така и не се случи до момента.

Виж също...

Loading...