Певиците Ива и Ева Валентинови: Ноевци е център на нашето детство, но ни се иска местното читалище да бъде по-активно

Ангажиментите на народните певици и водещи Ива и Ева Валентинови ги възпрепятстват да посещават редовно брезнишкото село Ноевци, където имат семейна къща. Родословните им корени са свързани с Йовановия род от страна на баща им и Владимировия род от страна на майка им, предаде репортер на Zapadno.com.

Селото е било център на детството на двете сестри. “С удоволствие, когато можем го посещаваме. Много ми се иска читалището в Ноевци да бъде по-активно и ще работим в тази посока. Това е нещо, което за пръв път си позволявам да споделя. Ноевци също има своите танцьори, училище, което работи активно, костюмен реквизит в читалището и се надявам да помогнем в тази посока съвсем скоро.”, каза Ева Валентинова. Тя не пропусна специално да поздрави и местният футболен клуб “Черногорец”, както и ноевчани, които пазят традициите.

Начинът едно село да се запази е в различни посоки да се случват активности, смята певицата Ева от дуета сестри Валентинови. “Ще ми се всички села в Брезнишко, Радомирско, Кюстендилско да бъдат така активно будни, особено в Трънско. Мъчно ми е като виждам изоставени храмове, изоставени читалища, изоставени територии.”, каза Ева Валентинова.

Виж също...

Loading...