Горещо и много топло ще е в Брезнишко и Трънско, температурите в общинските центрове ще са между 35 и 37 градуса

През следващите няколко дни температурният комфорт в общините Брезник и Трън ще бъде определен като горещо и много топло време. Това става ясно от Оперативна система за анализ и прогноза на условията на комфорт, която е достъпна на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология.

Скалата на степента на топлинен комфорт/дискомфорт показва, че през днешния ден (28 юли) в голяма част от Трънско времето ще се усеща като горещо, а в останалата част от територията на пограничната община ще е много топло. В Брезнишко основно около общинския център степента на топлинен комфорт/дискомфорт ще бъде определена като гореща, а в другата част от територията на общината ще е много топло.

Категориите за комфортно, топло и горещо са определени на базата на степените на физиологичен стрес, на който е подложена човешката терморегулационна система, при различните температурни условия според температурата на усещане. На адрес http://www.meteo.bg/bg/forecasts/wci могат да се открият картите, резултат от Оперативна система за анализ и прогноза на условията на комфорт.

На 29 юли горещините ще се усещат на повече места в Брезнишко и Трънско, а на 30 юли – на по-малко, но времето ще остане много топло за двете общини. Максималните температури в град Брезник ще достигнат до 37 градуса, а в град Трън ще бъдат до 35 градуса.

Виж също...

Loading...