Ива Давидова, която вече е свързана със село Гигинци, ще работи по нови проекти, но е решила да не бърза

Народната певица от Перник Ива Давидова, която от миналата година е свързана с брезнишкото село Гигинци по семейна линия, ще работи по нови музикални проекти. Певицата сподели това пред репортер на Zapadno.com и уточни, че е решила да не бърза с работата по проектите.

На 4 юли Ива Давидова взе участие във фолклорната програма на третото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово”. След участието си от сцената тя слезе с много положителни емоции. “Първо, че си е нашенски събор и след това, разбира се, този край е любим. Гигинският манастир е едно много скъпо място за мен – миналата година сватбата с моя съпруг беше тук. Архимандрит Никанор направи изключителен жест да ни даде тази възможност да се оженим. Имам изключителен сантимент към края и към самото село Гигинци. Чувствам се много добре!”, каза Ива Давидова.

Работи по нови проекти, но е решила да не бърза. “Тепърва след тази пандемия Земята започва да се върти – аз така казвам. Хората са зажаднели за песни, за танци. Не бързам и обмислям всяка крачка, защото вече не ми е необходимо така да си налагам името. Мисля, че вече съм достатъчно наложено име. Дори да е нещо един път в годината, да е стойностно и за изригване, както се получи с “Перник нема вода”. По-голям, не само граовски, но фолклорен хит няма засега.”, каза Ива Давидова за читателите на Zapadno.com.

На сцената на Църногорския събор певицата представи 17-годишната Мария Магдалена Йорданова от Батановци, която също умело върви по музикалния небосклон. “Подкрепям я Маги в мениджърската част – за визия, за видеоклипове, за избор на песни. Винаги и помагам. Взимам я по мои участия или когато се колебае за някакво изпяване, в студио заедно записваме песните. Маги е едно изключително момиче.”, каза още народната певица.

Пожеланието на Ива Давидова към граовци е да бъдат все така силни. “Перничани сме двете крайности и аз много се гордея с това поведение. Или сме особено жестоки към лошите неща, несправедливостите, или сме най-добрите хора на света, когато става въпрос за подкрепа, за позитивизъм. Едни от най-колоритните хора сме перничани, изобщо граовците.”, каза още Ива Давидова.

Виж също...

Loading...