Безсънна нощ в Брезнишко: Край Кошарево и Бегуновци изгоряха 500 декара борова гора и 1 500 декара треви и храсти

Доизгасяват огнища в горски масив в землищата на брезнишките села Кошарево и Бегуновци след вчерашния пожар, научи Zapadno.com.

Сигналът за пожара е получен от огнеборците на 29 юли в 15:33 часа. Съобщено е за пожар в сухи треви, храсти и борова гора в землищата на селата Кошарево и Бегуновци. Установено е, че горящите територии са собственост на Община Брезник, поясниха от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. Прочетете още по темата в публикациите: Огромен пожар в Брезнишко: Над 200 декара земеделски земи и дървета горят край Кошарево – СНИМКИ и Гореща тема в Брезнишко: Огънят край Кошарево изпепелява гора и земи – ВИДЕО + СНИМКИ.

Ограничено е разпространението на пожара към селскостопанските сгради и соларен парк за производство на електрическа енергия в село Кошарево. Остават за доизгасяне огнища вътре в горския масив. Пожарът е унищожил 500 декара борова гора и 1 500 декара сухи треви и храсти, поясниха още от пожарната. Прочетете още по темата в публикацията: Пожарът край Кошарево достигна до селото, но бързо беше овладян.

Виж също...

Loading...