Общините Брезник и Трън получават над 4 000 лева за деца и ученици в общинските детски градини и училища

Малко над 4 хиляди лева или по-точно 4 078 лева допълнителните трансфери ще получат Общините Брезник и Трън. Средствата са за деца и ученици в общинските детски градини и училища, предаде репортер на Zapadno.com.

Допълнителните трансфери са за изплащане на минимални диференцирани размери на паричните средства за физическа активност, физическо възпитание, спорт и спортно-туристическа дейност през 2021 година. Те се предоставят по бюджетите на Общините от централния бюджет под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности. За Община Брезник са отредени 2 487 лева, а за Община Трън – 1 591 лева.

На правителствено заседание, което се проведе на 22 юли тази година, Министерски съвет отпусна общо 3 977 445 лева за физическа активност, спорт и спортно-туристически дейности за децата и учениците за 2021 година. Минималните разходи за физическа активност за дете са 3 лева, а за ученик – 5 лева. Финансирането се осигурява ежегодно и е в рамките на разчетения бюджет за 2021 година. Средствата се определят на базата на разработени от детските градини и училища проекти. С тях се подпомагат дейностите, свързани с подготовката и участието в учебната и спортносъстезателната дейност. Укрепват се нагласите и се създава мотивация сред децата и учениците за системни занимания с физически упражнения и спорт, съобщиха от правителствената информационна служба.

Виж също...

Loading...