Пожарът в Брезнишко е изгасен, множество хора и техника го гасиха – СНИМКИ

Големият пожар в Брезнишко е изгасен и локализиран, съобщи за Zapadno.com директорът на “Държавно горско стопанство-Брезник” инженер Петър Савев.

Тази сутрин са изгасени и последните тлеещи огнища. Екип на “Държавно горско стопанство-Брезник” остава на място като превантивна мярка. В гасеното на пожара се включиха четири противопожарни автомобила на Районните служби “Пожарна безопасност и защита на населнието” в Брезник и Перник, пет горски противопожарни автомобили на “Държавно горско стопанство-Брезник”, “Държавно ловно стопанство “Витошко – Студена” и “Държавно горско стопанство-Дупница”, един булдозер на Югозападното държавно предприятие, противопожарният автомобил и водоноска на Община Брезник, както и земеделски трактор и трима земеделци.

Както рано тази сутрин читателите на Zapadno.com научиха пожарът е унищожил над 500 декара борова гора и 1 500 декара сухи треви и храсти. Прочетете още по темата в публикацията: Безсънна нощ в Брезнишко: Край Кошарево и Бегуновци изгоряха 500 декара борова гора и 1 500 декара треви и храсти.

Разгледайте снимки от пожара и пораженията след стихията:

Снимки: “Държавно горско стопанство-Брезник”

Виж също...

Loading...