Патриотично в Трънско: Родолюбец премени вилата си с В. Левски, Хр. Ботев и глаголицата – СНИМКИ

Родолюбецът Ангел Игнатов, който има вила в трънското село Лева река, дава патриотичен пример на местни и гости на населеното място, предаде репортер на Zapadno.com.

Образите на Васил Левски – Апостола на свободата и поетът-революционер Христо Ботев посрещат преминаващи покрай вилата на Ангел Игнатов. Лицата на двете исторически личности са изобразени на фон с цветовете на българския трибагреник – бяло, зелено и червено. В средата са изписани “Свобода или смъртъ” и “С нами Бог”. Проектът по подготовката на фасадата е отнел около един месец. За това време проектът е изготвен на компютър и са нанесени шаблоните, които после да се работи по фасадата на вилата. “Правих го съвместно с приятел художник от София. Избрах да аранжирам така панорамна стена откъм пътя с цел да напомням на хората когато видят картината, че свободата не ни е дадена даром, а е пропита с кръвта и живота на много велики българи, каквито липсват днес.”, сподели Ангел Игнатов за читателите на Zapadno.com.

Мъжът е родолюбец от дете и го влече родното, а не Запада, както самият той се изразява. “Народ, който не помни историята си няма и бъдеще… Имам в къщата ми в град Радомир също много артефакти, рисунки, знамена и оръжия, книги напомнящи ни кои сме в всъщност и какви велики българи са бродели по тези земи преди нас.”, добави Ангел Игнатов.

Неговото желание е в Трънско да се завърнат хората по селата и да възстановят родните си къщи. “Да бъдат задружни и тружени каквито са били бащите и дедите ни. Само по този начин можем да съхраним и предадем на следващите поколения поне малка част от нашата идентичност, бит и култура.”, отбеляза още родолюбивият българин.

Освен с интересна панорамна фасада, вилата на Ангел Игантов посреща близки и приятели с глаголицата, изобразена на камина и черешово топче в двора.

Разгледайте снимки от фасадата на вилата в село Лева река, както и други патриотични елементи, с които Ангел Игнатов е украсил имотите си:

Снимки: Ангел Игнатов

Виж също...

Loading...