Нов водопровод към Трън за сметка на парите за чистота, милионите от държавата не покривали всичко необходимо за водата от Банкя

Извършване на вътрешно компенсирани промени по бюджета на Община Трън за 2021 година предлага кметът Цветислава Цветкова в своя докладна до Общинския съвет. Решение по предложението трябва да се вземе на 4 август, когато съветници ще заседават, съобщава от Общински съвет-Трън.

В докладната си кметът на Трън посочва, че за строителен и авторски надзор на ремонта на довеждащия водопровод за града са необходими средства. През месец февруари тази година Министерски съвет одобри 2 168 000 лева за Община Трън, с които да се изгради довеждащ водопровод от село Банкя до града. Предвидени са средства за строително-монтажните работи, но не и за строителен и авторски контрол. Те трябва да са за сметка на Общината и по тази причина кметът да предлага 35 000 лева от общинския бюджет, предназначени за чистота, да бъдат прехвърлени в дейността за водоснабдяване и канализация. На 2 юли тази година Общината стартира процедура по обществена поръчка за ремонт на довеждащия водопровод. Прочетете още по темата в публикацията: Трънският водопровод е разкопан през 3 метра, губи се минерална вода, има свлачища, а и дупки, през които може да влезе животно.

Другата промяна по бюджета, която се предлага на общинските съветници, е свързана с общинското предприятие “Трънска гора”. Учреждението има нужда от закупуване на компютър със съвременен GPS, оборудван с лицензиран софтуер за визуализация и навигация с актуална специализирана цифрова карта, включваща слой кадастър с тематична карта по вид собственост и вид територия за всички землища в община Трън, става ясно от мотива на кмета. Предложението е 2 500 лева от бюджета, предназначени за други дейности по селско и горско стопанство, лов и риболов, да бъдат прехвърлени от един параграф в друг на същата функция.

Виж също...

Loading...