Пожарникари от Брезник гасиха пламъци в пожара, който засегна Земенско и наближи Брезнишко

Пожарникари от Районните служби “Пожарна безопасност и защита на населението” в Брезник и Земен са гасили пожара, който се разрази на 2 август в Земенско, съобщават от Община Земен.

Късно снощи от земенската общинска администрация поясниха, че пожари в селата Мурено и Елов дол са овладяни, но се гасят пламъци в околностите и горите на селата Беренде и Габров дол. “Не са засегнати къщи и население. Пожарните служби от Земен и Брезник са на терен и овладяват ситуацията. От Национална служба Пожаробезопасност ни увериха, че контролират пожара, за да не засегне къщи и хора и призовават за спокойствие!”, поясниха от Община Земен.

Zapadno.com припомня, че сред горски служители от “Държавно горско стопанство-Брезник” се отзоваха да помагат на колеги от Земенско при гасене на пожара край село Беренде. Прочетете още по темата в публикацията: Горски служители от Брезник помагат на колеги при гасене на пожар в Земенско – СНИМКИ. Снощи почти до оградата на Църногорския манастир над брезнишкото село Гигинци бяха достигнали пламъците от пожара в Земенско.

Снимка: Община Земен

Виж също...

Loading...