Община Брезник се похвали с нов официален интернет сайт, който е към Държавна агенция “Електронно управление”

Нов официален интернет сайт на Община Брезник функционира от началото на месец август. На него вече се публикува актуална информация, съобщиха от общинската администрация.

Сайтът е на поддомейн (поддомейн е част от име на домейн, но стои на по-ниско ниво в йерархията на домейн имената в интернет) към домейна на Държавна агенция “Електронно управление” и може да бъде разгледан като се натисне тук. Впечатление прави, че новият сайт на Общината е по-подреден от стария. Чрез страниците посетителите могат да научат информация, свързана с делата на общинската администрация, ръководството, Общински съвет-Брезник, институции в общината като училищата, читалищата, детската градина и други. В отделна категория фигурира информация, свързана с коронавируса в Брезнишко. Фигурира и категория със събития в община Брезник, в друга пък откриваме почетните граждани на града.

Уебстраницата е създадена по проект “Надграждане на хоризонталните и централни системи на електронното управление във връзка с Единния модел за заявяване, заплащане и предоставяне на електронни административни услуги” по процедура по Оперативна програма “Добро управление”, става ясно от съобщение в долния край на общинския сайт.

Новият интернет сайт е факт след месеци на подготовка на категориите и визията му. Той трябваше да стартира официално по-рано през годината, но поради обективни причини това се забави.

Виж също...

Loading...