Два противопожарни автомобила и горска пожарна от Брезник помагаха за гасенето на пожара в Земенско, който е локализиран

В гасенето на пожара в земенското село Беренде се включиха екипи на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник, “Държавно горско стопанство-Брезник”, участък “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник и други подразделения от област Перник, научи Zapadno.com.

Пожарът в гора и сухи треви и храсти в землището на земенското село Беренде е локализиран. Засегнатата обща площ е 3 500 декара, от които 1 350 декара смесена гора и 2 200 декара сухи треви и храсти. През нощта на мястото на пожара бе осъществявано дежурство с 2 противопожарни автомобила със 7 пожарникари, уточниха от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”.

На място бяха един противопожарен автомобил с трима пожарникари от Районна служба “Пожарна безопасност и защита”-Брезник, два противопожарни автомобила с петима пожарникари от Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник, един противопожарен автомобил с трима пожарникари от Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Радомир, един противопожарен автомобил с двама пожарникари от участък “Пожарна безопасност и защита на населнието”-Брезник, автомобил с висока проходимост „Тойота“ с трима служители от “Държавно горско стопанство-Брезник” и един брой тежка верижна техника от Югозападното държавно предприятие.

Снимка: “Държавно горско стопанство-Брезник”

Виж също...

Loading...