Българин покори най-високата точка на Русия и Европа в името на благотворителна кауза – СНИМКИ

Видинчанинът Мартин Петров стъпи на връх Елбрус (5 642 метра) – най-високата точка на Русия и Европа. Паст Президентът на “Лайънс клуб” (Видин), развя знамето на националната кауза „България срещу диабета“ от покрива на Европа, това се случва за втори път, след като само преди година той покори най-смъртоносния връх на стария континент Монбан (4 810 метра) в Алпите.

На експедиция от 31 юли до 7 август Мартин Петров, управляващ директор на немска производствена компания във Видин, покори кавказкия първенец връх Елбрус (5 642 метра) в Русия. Съществува неофициален спор за това дали Елбрус е най-високият връх в Европа или тази чест се пада на Монблан (4 810 метра) в Алпите. Това зависи от определянето на границата между Европа иАзия, като в последните години по-популярната теория е, че Елбрус попада в територията на Европа.

Петров е възпитаник на Американския университет в България, който тази година отбелязва своята 30-годишнина от основаването си. В подкрепа на благотворителната кауза „България срещу диабета“ и с послание към всички българи Петров направи свое обръщение от върха: „Не спирайте да упорствате, никога не се предавайте, щастието ви преследва и ви принадлежи!“ А специално за своите колеги от AUBG Мартин Петров си направи снимка със знамето на университета и написа, че „най-добре образованите хора са тези, които са готови да покоряват върхове както като професионалисти, така и като хора.”

Мартин Петров е носител и на специалния приз на името на алпиниста Атанас Скатов, връчен му от туристическо дружество „Бонония“.

Разгледайте още снимки от покоряването на връх Елбрус от Мартин Петров:

Снимки: Мартин Петров

Виж също...

Loading...