Отново ремонт на парка при Ждрелото на река Ерма – сменят пързалка, люлки и кошчета за боклук

До 24 август 2021 година може да се подават оферти по публичното състезание, което е обявила Община Трън за потенциални изпълнители. Поръчката се отнася за основен ремонт на съоръжения в парк за отдих в местността „Ждрелото“ в село Ломница, научи Zapadno.com.

Максималната сума, която Трън ще плати за целта е 25 500 лева или 21 250 без ДДС. За тази стойност строителят с най-добра оферта ще трябва да ремонтира част от съоръженията в парка при Ждрелото на река Ерма. Дейностите, предвидени за изпълнение са: почистване на терен от наноси на баластра, демонтаж на старата и доставка и монтаж на нова ударопоглъщаща настилка, направа на насип по алея, направа на армиран щампован бетон по стъпала и по площадки. Общината ще възложи още да бъдат лакирани маси и пейки, да бъдат монтирани кошчета за смет, дървена детска пързалка и две люлки. Детската площадка ще трябва да бъде оградена с градински бордюри, а барбекютата да се сдобият с циментова замазка.

В документите за обществената поръчка пише, че контролът по време на целия строителен процес ще се осъществява от длъжностни лица, които са упълномощени от Община Трън. Тяхна задача ще е да следят за пълното изпълнение на строително-ремонтните дейности и да се спазват сроковете за изпълнение.

Избраната фирма ще трябва да предостави гаранции за свършената работа, като срокът на гаранцията да е съобразен с изискванията на законодателството. Некачествено свършена работа и некачествени материали по време на гаранционните срокове ще се коригират и заменят за сметка на изпълнителя. През 2020 година чрез друга обществена поръчка беше избрана пернишка фирма за извършване на частичен ремонт на съоръжения в същия парк. Прочетете още по темата в публикацията: Ремонтът на парка при Ждрелото на река Ерма ще се извършва от пернишка фирма.

Виж също...

Loading...