Момиче и момче от Брезник обновиха пейки с послание към съгражданите си – СНИМКИ

Лятната ваканция е най-дългоочакваното време за учениците, защото през този период младите хора се отдават на различни занимания. Едни четат книги, други играят до късно с приятели или пък използват част от свободното си време за полезни инициативи, като Асен Асенов и Екатерина Емилова, предаде репортер на Zapadno.com.

Двамата млади хора са възпитаници на брезнишкото средно училище “Васил Левски”. Наскоро Екатерина и Асен са обновили облика на двете пейки пред изложбена сграда “Класно училище” към Общински исторически музей-Брезник. Със собствени средства и труд те придали блясък на едни от най-използваните от младежи в града пейки. Направили го, защото им писнало да гледат нарисуваните с различни надписи и фигури пейки на любимото им място, сподели за Zapadno.com Екатерина Емилова. ” Затова решихме да ги реновирамe. Защото искаме да подтикнем и други да направят нещо такова за нашето малко градче. За да се чувстваме всички по-добре и Брезник да стане едно още по-прекрасно място.”, каза Екатерина Емилова.

Посланието на Екатерина и Асен към хората от града е: “Да се замислят колко хубаво би било да направим старото ново и да не унищожаваме това което са направили за нас, защото това е нашият град и ние трябва да го направим по-добър вместо да се оплакваме че никой нищо не прави.”, апелират двамата ученици.

За първи път двамата млади брезничани извършват реновиране на обществено място, но преди са помагали на възрастни хора в района около Класното училище.

Това е поредната благородна инициатива на млади хора от Брезник, която достига до Zapadno.com и се радваме да я споделим. Преди време група младежи обособиха пейка от палети на панорамната гледка на Бърдото (при мантинелата), а пък учениците от клуб “Пътешественици из етнографията на Граово” с ръководител Аниела Асенова също облагородяват района със своите инициативи.

Разгледайте снимки от моменти на реновирането на пейките пред изложбената сграда към музея:

Снимки: Екатерина Емилова

Виж също...

Loading...