Здравните власти призоваха общинските администрации да създадат нужната организация за ваксиниране на населението

Общините в страната да създадат нужната организация за ваксиниране на населението във всички населени места у нас. За това призова министърът на здравеопазването доктор Стойчо Кацаров в писмо до областните управители, до председателя на Управителния съвет на Националното сдружение на Общините в България инженер Даниел Панов, до председателя на Управителния съвет на Националното сдружение на кметовете на кметства в Република България – Румен Стоянов. За целта е нужно да бъдат проведени срещи, на които да се вземат решения как ваксинационният процес на местно ниво да бъде ускорен, съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Министър Кацаров посочва още, че с оглед важността на процеса от голямо значение е в срещите да участват общопрактикуващите лекари, които осъществяват дейност на територията на населените места, както и служители от регионалните здравни инспекции. Това гарантира създаването на подходяща организация и логистика за осигуряване на места за ваксиниране и достатъчен брой ваксини.

Писмото на министър Стойчо Кацаров е във връзка с изпълнение на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България и необходимостта от постигане на високо ваксинално покритие в страната.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...