Фризьорски салон в Брезник стартира арт следобеди, чрез които клиенти ще изработват индивидуални фланелки

Фризьорският салон “Роас” в центъра на град Брезник стартира нестандартна инициатива, в която могат да участват всички, които желаят. Целта е хората да разнообразят почивните дни, които са избрали да прекарат, посещавайки забележителности или местности в региона, сподели Zapadno.com Росица Петрова от фризьорски салон “Роас”.

Инициативата е под надслов “Арт следобед” и ще се провежда в съботите и неделите за времето от 16 до 19 часа. Посетителите на салон ще могат да създадат свое собствено творение, което да е изобразено със специални бои върху фланелка или хартия. Арт следобедите ще се провеждат в приятна атмосфера и в малки групи, съставени от 6 човека. Росица Петрова ще е в ролята на ментор на своите посетители, които ако нямат голямо въображение, ще могат да използват предварително подготвени шаблони. “Групите ще са до 6 човека, а минималният брой на участниците ще е 4 човека. Това, което се създаде тук като фланелка, те ще могат да отнесат у дома или да подарят на приятел. Този подарък ще е много оригинален, защото ще е направен с вложено лично творчество. Има и готови шаблони, но аз ще им помагам. Всяка седмица ще има разлини теми по време на арт следобедите, като ще стартираме с тема за любовта. Подготвени са всякакви шаблони на сърца, думи “LOVE” и други.”, сподели Росица Петрова. Идеята за стартиране на инициативата с тематичните следобеди е дошла от нейните деца.

В заниманията са включени всички необходими материали за рисуване, фланелка, текстилни бои, четки, престилка и бутилка минерална вода или сок. Минималната възраст за участие без възрастен придружител е 10 години. За заниманията са подгисурени дамски и мъжки фланелки от всякакъв размер. Цената за участие в арт следобед е 30 лева. Желаещите трябва да се запишат предварително на телефон 0888 86 04 12 или чрез лично съобщение на Фейсбук страницата на фризьорски салон “Роас”, за да се преценява броят на посетителите в една група. Най-важното, което трябва да носят участниците със себе си е добро настроение и умения за веселба, поясни Росица Петрова. “Ще давам напътствия. Винаги ще се получава нещо хубаво, добро и интересно. Фланелките ще бъдат изработвани в рамките на тези 3 часа. Накрая ще казвам на хората как да ги перат, за да могат да съхранят боята по фланелките.”, отбеляза още тя и е предвидила приятна изненада.

Фризьорският салон се намира в град Брезник на улица “Георги Ив. Бунджулов” № 66. Той е в близост до пътя за Бърдото, което е сред предпочитаните места за разходка сред природата около града. Наблизо се намират и други интересни места, сред които са мегалитният храм-кладенец “Пусто Гърло”, аквапаркът в село Конска, Къщата на маските в село Кошарево, а в съседно Трънско е и природната забележителност Ждрелото на река Ерма.

Виж също...

Loading...