Ваканцията в музея на Брезник ще се провежда един път седмично до края на месец август

Програмата “Ваканция в музея”, която се провежда в Общински исторически музей-Брезник, ще предложи на децата занимания един път седмично. Това каза за читателите на Zapadno.com директорът на музея Емилия Велинова.

Първите занимания за настоящия летен сезон стартираха на 4 август с изработване на глинени съдове на грънчарско колело и рисуване на картини. На 5 август стартираха и занимания по усвояването на линогравюра. “Племенникът на художника Атанас Иванчев ни предостави и три линогравюри, с които децата ще правят собствени графики.”, каза директорът на музея Емилия Велинова. Децата ще се упражняват на линогравюрата под ръководството на художника Сашо Евтимов.

Художникът Даря Евтимова също ръководи децата по време на техните творчески занимания. По нейни наблюдения “Ваканция в музея” вече има редовни участници, но и нови такива. “Миналата година работихме целия август месец. Беше много забавно и интересно на децата. Те работят най-различни неща. Аз им предлагам работа с глина на грънчарското колело, а Сашо им предлага работа с различни материали. Рисуват с моливи, бои – кои с каквото му харесва. Тази година пак така сме намислили, но този път децата имат опит от миналата година. Вече започнаха да правят малко по-сложни и интересни неща.”, каза Даря Евтимова и изрази надежда, че се надява на децата да им бъде интересно и това лято.

Заниманията с деца от 5 до 15 години ще се провеждат всяка сряда през месец август. “Ваканция в музея” ще завърши с изложба, която ще представи изработеното по време на програмата.

Виж също...

Loading...