На пенсионери в Брезнишко им се наложи да пътуват между села, за да си вземат пенсиите, поради липса на кандидати за пощенска станция

На пенсионери от брезнишкото село Горна Секирна им се наложи да пътуват с частен автомобил до съседното село Долна Секирна, сигнализираха до Zapadno.com читатели. От пресцентъра на “Български пощи” обясниха създалата се ситуация с липсата на служител в пощенската станция в село Долна Секирна.

В следобедните часове на петъчния ден служителка на “Български пощи” пристигнала с бусче в Долна Секирна, където я очаквали част от възрастните жители на съседното село, които пристигнали с автомобил на свои съселянин. Досега пенсионерите от Горна Секирна си взимали пенсиите от служител, който идвал в населеното място. Хората останали озадъчени и нямат представа дали ще трябва и следващия месец да си вземат пенсиите на сборен пункт, както се е случило днес.

Поради придобиване на право за пенсия, считано от 2 август 2021 година, е прекратено трудовото правоотношение със служителят на гише в пощенската станция в Долна Секирна. Поради липса на кандидати, до назначаване на титуляр, е възложено на служителят на гише в пощенската станция в Кошарево да обслужва и пощенската станция на Долна Секирна, обясниха за Zapadno.com от пресцентъра на “Български пощи”.

Пощенската станция в Долна Секирна обслужва и присъединени населени места – брезнишките села Душинци и Горна Секирна, както и трънското село Ерул. За изплащането на пенсиите през месец август е изготвен график за изплащането им. На 9 август са изплащани пенсии в село Кошарево. На 10 август са изплащани пенсии в селата Банище, Станьовци и Ръжавец. Всички тези села се обслужват от пощенската станция в Кошарево, уточниха от “Български пощи”.

На 11 август са изплащани пенсии в селата Гигинци и Кошарево, а на днес, 13 август, са изплащани пенсии в пощенската станция в Долна Секирна. На 18 август ще се изплащат пенсии в пощенската станция в Горна Секирна и селата Душинци и Ерул. Днес служителката е получила запитване от човек как ще се плащат пенсиите на Горна Секирна – 3 на брой и по негово настояване този месец са изплатени в пощенската станция в Долна Секирна, а от другия месец ще се изплащат в село Горна Секирна, отбелязаха от пресцентъра на “Български пощи”.

В началото на месец юли тази година читателите на Zapadno.com научиха, че чрез “Бюро по труда” е обявено работно място за служител на гише в пощенската станция в село Долна Секирна. Работното време за позицията е 3 часа, а заплащането – 264 лева.

Виж също...

Loading...