Семейство избира да заживее в брезнишко село пред възможностите на София или Брезник

В последните години се наблюдава положителната тенденция млади хора и семейства да заживяват в някои от селата в област Перник. Сред тези села е и Сопица, което се намира в община Брезник. Това е от малкото села в региона, в което бързо се намират купувачи за обявена за продан къща, предаде репортер на Zapadno.com.

Жителите по постоянен адрес наброяват 60, а тези които се водят по настоящ адрес – 15. През топлите месеци броят на живеещите в селото се увеличава на над 100 човека. Село Сопица може да се похвали с преимущества като магазин, оптичен интернет и други. “Красиво ни е селото и е спокойно. Имаме интернет връзка, вода, електричество, обществен транспорт, близост до по-големите градове и два магазина със стоки от първа необходимост.”, каза кметският наместник на Сопица Наталия Панова.

Сред новозаселилите се и Васил Здравков, който глава на тричленно семейство. Той е от София, а съпругата му от Брезник. Живеят в общинския център, но скоро ще се преместят в село Сопица, където имат собствен имот. Васил Здравков няма роднинска връзка със селото, но го обикнал пред другите малки населени места в региона. “В близко време ще започнем да живеем тук. Все още си оправям допълнителни неща по имота. Първият път като дойдох в селото при мои приятели до тях се продаваше къща. В момента, в който разбрах, че се продава, я купих и започнахме да си идваме вече тука. Ще си го направим като основно място за живеене и да можем да се чувстваме добре, спокойни и щастливи.”, сподели Васил Здравков. На въпрос какво го е впечатлило, когато е пристигнал в Сопица, той отговори: “Самото село, разположението му, хората и приятелите – всичко като като цяло.”, каза един от най-новите жители на селото.

Решението семейството да се премести в брезнишкото село е взето при първото им посещение, което не е било свързано с търсене на къща за закупуване. “Като седнахме да изпием по едно кафе, така се случиха нещата, че на момента, веднага взехме решението.”, каза Васил Здравков и добави, че вече се води жител на Сопица.

Виж също...

Loading...