Земеделски стопани в Брезнишко изкараха 465 тона продукция от нивите с ечемик, а в Трънско жътвата на пролетен ечемик е преполовена

Жътвената кампания в нивите с ечемик в община Брезник приключи, съобщиха за Zapadno.com от Областна дирекция “Земедели”-Перник.

Към края на работната седмица в Брезнишко са реколтирани всичките 155 хектара с ечемик. Произведената продукция от тях е 465 тона при среден добив 300 килограма на декар.

В съседно Трънско земеделци са преполовили нивите с пролетен ечемик, който се простира на 17 хектара площи. Реколтирани са 8,3 хектара или 49 % от площите с пролетен ечемик. Произведената продукция от реколтираните 8,3 хектара тежи 16 тона и 600 килограма. Средният добив на земеделската култура в общината е 200 килограма на декар.

На 90 % са ожънати нивите с пролетен ечемик на територията на община Брезник, където са оползотворени 100 хектара с културата. Реколтираните площи са 90 хектара при среден добив 300 килограма на декар. Земеделските стопани в Брезнишко са получили 270 тона продукция от земите с пролетен ечемик.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...