Преброители и контрольори в Брезнишко ще бъдат 39 жени и 14 мъже, които са одобрени за преброяването на населението и жилищни фонд

Общо 53-ма души са одобрени за предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд в община Брезник, съобщават от общинската администрация.

Лицата, които са одобрени, ще бъдат преброители и контрольори по време на преброяването на населението и жилищния фонд, което ще се проведе в периода 7 септември – 3 октомври 2021 година на територията на страната. Контрольори ще бъдат 10 лица, а останалите 43 ще изпълняват функциите на преброители.

От всичките 53 лица, 39 са жени, а останалите 14 са мъже. Сред преброителите и контрольорите присъстват имената на кметски наместници на села в общината. Списък с одобрените имена е достъпен на сайта на Община Брезник.

В началото на месец юни местата за преброители и контрольори по преброяването в Брезнишко бяха набрани. Преброяването ще премине на два етапа в периода 7 септември – 3 октомври. Първият етап ще е чрез попълване на електронна преброителна карта по интернет от 7 септември до 17 септември. Вторият етап ще е чрез посещение на преброител на домакинствата в периода от 18 септември до 3 октомври.

На 22 и 26 август от 10:30 часа в брезнишкото народно читалище „Просвещение-1870“ ще се проведе обучение с преброителите и контрольорите за община Брезник. Присъствието на една от посочените дати е задължително. На обучението ще бъдат сключени договорите с ангажираните в кампанията, поясниха от Община Брезник.

Виж също...

Loading...