Спряха приемането на заявки за безплатните лагери за ученици, поради влошаващата се епидемична обстановка

Поради влошаващата се епидемична обстановка в страната и особено в морските ни курорти от Министерството на образованието и науката спряха приемането на заявки за участие в Национална програма „Отново заедно“. По нея с 15 милиона лева от държавния бюджет за подпомагане на туризма се финансират летните почивки на 30 000 деца и придружаващи ги педагогически специалисти, съобщиха от пресцентъра на просветното ведомство.

Към 8 август тази година са одобрени пътуванията на повече от 23 000 деца и преподаватели. Ще бъдат обработени всички заявки, постъпили до 16 август тази година включително. Ако отговарят на условията, те също ще получат финансиране.

За следващите седмици вече е планирана почивката на повече от 2 500 ученици. Във връзка с това от Министерството на образованието и науката са се обърнали към Министерството на здравеопазването за указания за безопасно организиране на лагерите с оглед на повишената опасност от зараза. Целта е пътуванията да се осъществят при възможно най-малък риск за здравето на децата, техните ръководители и семейства.

Виж също...

Loading...